Κατηγορίες
Συνέλευση

Πρόταση πάλης του Τραβέρσο για τη γενική συνέλευση ενόψει Πολυτεχνείου

Φυσικό Αθήνας

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Πριν από 43 χρόνια ο ελληνικός λαός, με απαρχή το φοιτητικό κίνημα έδειξε τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά του αισθήματα ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα και τους υποστηρικτές της. Παρότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έληξε με την καταστολή της από τις στρατιωτικές δυνάμεις, συνεχίζει να στέλνει το μήνυμά της και σήμερα. Και αυτό γιατί κατάφερε μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης καταστολής, κατάργησης μιας σειράς δικαιωμάτων και απαγόρευσης στοιχειωδών ελευθεριών να εμπνεύσει, να εκφράσει και να κινητοποιήσει τον λαό κόντρα στην τρομοκρατία, δείχνοντάς του πως ο τρόπος να ανατρέψει την κατάσταση είναι στα χέρια του. Σήμερα η κατάσταση για τους λαούς παγκόσμια έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη και η αντιλαϊκή πολιτική συνεχώς κλιμακώνεται.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ο πόλεμος στην Συρία και όχι μόνο συνεχίζεται. Ένας πόλεμος προϊόν των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας στην περιοχή, που γεννά τα καραβάνια των προσφύγων που φτάνουν και στην χώρα μας, αν και εφόσον πάντα τα καταφέρνουν. Μια διαμάχη για την χωρική κυριαρχία και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, την οποία έχουν βαφτίσει “πάταξη της τρομοκρατίας και του ISIS”, μια φτηνή δικαιολογία για τους βομβαρδισμούς ολόκληρων λαών. Σε όλα αυτά βασικό ρόλο παίζει και η Τουρκία, που προσπαθεί να παίξει με τις αντιθέσεις για να βγει κερδισμένη και που συγχρόνως συνάπτει την γνωστή συμφωνία με την ΕΕ για την επαναπροώθηση των προσφύγων. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής όσο το ΝΑΤΟ αλλά και ο ρώσικος στόλος παραμένει στο Αιγαίο. Οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν, αν ο πόλεμος δεν σταματήσει. Για αυτό παλεύουμε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους σε άσυλο, χαρτιά, στέγη και δουλειά!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
Την κρισιμότητα της κατάστασης έρχεται να σηματοδοτήσει και η επίσκεψη Ομπάμα την πρώτη μέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται προκλητικά για να επικυρώσει ξανά τις σχέσεις εξάρτησης του ελληνικού κράτους, να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του στην περιοχή, ώστε να ενταθεί η παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ανατολική μεσόγειο και Μ. Ανατολή. Ταυτόχρονα έρχεται να επισφραγίσει την τήρηση και υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων στο όνομα της “ανάπτυξης και των ξένων επενδύσεων”. Με λίγα λόγια λοιπόν η επίσκεψη αυτή μόνο καλά δεν μπορεί να προμηνύει για τον λαό και τη νεολαία. Γιατί όσο κι αν κάποιοι θέλουν να διαγράψουν την ιστορική μας μνήμη και να παραμένουμε στη γωνία, γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού τόσο το 73′ όσο και σήμερα. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών της πείνας και των πολέμων δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Για αυτό τόσο στις 15 όσο και στις 17 του Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την αντιλαϊκή πολιτική και το φασισμό!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό και ήδη συζητιέται η λήψη μιας σειράς νέων μέτρων μετά και από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η δυνατότητα της ανταπεργίας (δηλαδή η απάντηση της εργοδοσίας σε απεργία με lock out), η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Και φυσικά σε όποια αντίδραση υπάρξει, τα ΜΑΤ καταστέλλουν και τρομοκρατούν με συνοπτικές διαδικασίες χέρι-χέρι με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο, που βρίσκουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική και εξαπολύουν μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο. Για τη νεολαία πιο συγκεκριμένα η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της: Τουλάχιστον ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και όσοι δουλεύουν, οι υποτιθέμενοι «προνομιούχοι», βρίσκονται σε voucher και 5μηνα. Εν ολίγοις η πλειοψηφία των νέων γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, εφόσον εργάζονται με ελαστικά ωράρια και στην καλύτερη περίπτωση με μισά ένσημα και περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον καθεστώς το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης», που ορίζει μισθολογικό διαχωρισμό για τους νέους κάτω των 25.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ-ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ
Την ίδια στιγμή έχει αναδειχθεί το ζήτημα της παροχής του «πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας» (ΠΠΔΕ), που έρχεται να προστεθεί στα βάρη που καλούμαστε να σηκώσουμε στην προσπάθειά μας να βρούμε μια δουλειά αύριο. Η αλλαγή αυτή σημαίνει ξεκάθαρα ότι κάποιος που κάνει τόσα χρόνια για να τελειώσει μια σχολή με –κατά βάση- καθηγητική επαγγελματική αποκατάσταση δε θα θεωρείται «ικανός» να διδάξει. Είναι ένα μέτρο δηλαδή που βάζει έναν ακόμα φραγμό στο δικαίωμα στην εργασία (όπως έγινε παλιότερα και με τη θεσμοθέτηση του ίδιου του ΑΣΕΠ). Το πώς θα εφαρμοστεί αυτό είναι ακόμα στον αέρα, καθώς οι επιλογές είναι πολλές για να συμπληρωθούν οι 30 πιστωτικές μονάδες που απαιτούνται για την χορήγησή του (αλλαγή προγράμματος σπουδών, αύξηση αριθμού μαθημάτων, κλπ). Ταυτόχρονα καθόλου τυχαία δεν είναι και η ανακοίνωση για την εφαρμογή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, καθώς και η συζήτηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα “πιστοποιητικά επαγγελματικής ειδίκευσης” ως προϋπόθεση για την μελλοντική εργασία. Επί της ουσίας σηματοδοτείται η περαιτέρω διάσπαση των πτυχίων μας σε σύνδεση με την χρόνια επιδίωξη του συστήματος για την εφαρμογή κύκλων σπουδών. Αυτό μας οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι χαρτιών και τίτλων, που για να τα αποκτήσουμε πρέπει να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά, ενώ ταυτόχρονα θα εντατικοποιούνται περαιτέρω οι ρυθμοί σπουδών μας. Συνεπώς η πλειοψηφία θα αποκλείεται εξαρχής και ιδιαίτερα όσοι από μας προέρχονται από κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς υπερασπιζόμαστε το ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Δε δεχόμαστε καμία αλλαγή του προγράμματος σπουδών σαν “λύση” για την εξασφάλιση της διδακτικής επάρκειας! Δεν μπαίνουμε στο μονοπάτι του διαλόγου με κανένα καθηγητή ή πρύτανη που μας διαβεβαιώνει ότι κάνει ότι περνά απ’ το χέρι του για την διασφάλιση των συμφερόντων μας. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών κόντρα στην εντατικοποίηση και τη συστημική προπαγάνδα του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη προσπάθεια περιορισμού των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, δηλαδή των δικαιωμάτων αυτών που διασφαλίζονταν σε σημαντικό βαθμό από το λαϊκό Άσυλο. Το Άσυλο, το οποίο τροφοδότησε ουσιαστικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οδήγησε στην περαιτέρω συγκρότηση των φοιτητικών μας συλλόγων, μιας και διασφαλίζει την ελευθερία πολιτικής έκφρασης πέραν του ελέγχου του κράτους. Το γεγονός λοιπόν ότι εταιρείες security έχουν αναλάβει την φύλαξη χώρων ασύλου και μια σειρά καταπατήσεων από δυνάμεις καταστολής στο παρελθόν είναι ανησυχητικό. Ανησυχία που έρχεται να ενισχύσει η περιορισμένη και μετά από έλεγχο πρόσβαση στην σχολή μας τα σαββατοκύριακα και αργότερα των 7μ.μ., έπειτα από σχετική απόφαση του τμήματος. Όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα! Υπερασπιζόμαστε το Άσυλο ως κατάκτηση τόσο του φοιτητικού όσο και του λαϊκού κινήματος, αλλά και ως μέσο για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ!

15 ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Απέναντι σε όλα αυτά δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση υπάρχει απάντηση και προοπτική! Το μήνυμα και η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να μας δείχνουν το δρόμο στους αγώνες μας! Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας για σπουδές-δουλειά-ζωή! Παλεύουμε ως φοιτητές σήμερα και ως εργαζόμενοι αύριο κόντρα σε όσα φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ενάντια στο φασισμό και την κρατική τρομοκρατία. Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον διπλανό μας, είτε αυτός λέγεται συμφοιτητής, συνάδελφος και πρόσφυγας, είτε ακόμα περισσότερο αυτός λέγεται γειτονικός λαός κόντρα στους κοινούς μας εχθρούς, στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές. Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Συμμετοχή του συλλόγου στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 15,16 και 17/11 με κλειστή σχολή

Συμμετοχή του συλλόγου στην διαδήλωση στις 15/11 ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα με προσυγκέντρωση στις 17:30 στο Πολυτεχνείο

Συμμετοχή του συλλόγου στην αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική- αντιφασιστική πορεία στις 17/11

Νέα γενική συνέλευση του συλλόγου Τετάρτη 23/11 13:00 αμφ. Ίππαρχος


Γεωλογικό Αθήνας

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πριν από 43 χρόνια ο ελληνικός λαός, με απαρχή το φοιτητικό κίνημα έδειξε τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά του αισθήματα ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα και τους υποστηρικτές της. Παρότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έληξε με την καταστολή της από τις στρατιωτικές δυνάμεις, συνεχίζει να στέλνει το μήνυμά της και σήμερα. Και αυτό γιατί κατάφερε μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης καταστολής, κατάργησης μιας σειράς δικαιωμάτων και απαγόρευσης στοιχειωδών ελευθεριών να εμπνεύσει, να εκφράσει και να κινητοποιήσει τον λαό κόντρα στην τρομοκρατία, δείχνοντάς του πως ο τρόπος να ανατρέψει την κατάσταση είναι στα χέρια του. Σήμερα η κατάσταση για τους λαούς παγκόσμια έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη και η αντιλαϊκή πολιτική συνεχώς κλιμακώνεται.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο πόλεμος στην Συρία και όχι μόνο συνεχίζεται. Ένας πόλεμος προϊόν των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας στην περιοχή, που γεννά τα καραβάνια των προσφύγων που φτάνουν και στην χώρα μας, αν και εφόσον πάντα τα καταφέρνουν. Μια διαμάχη για την χωρική κυριαρχία και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, την οποία έχουν βαφτίσει “πάταξη της τρομοκρατίας και του ISIS”, μια φτηνή δικαιολογία για τους βομβαρδισμούς ολόκληρων λαών. Σε όλα αυτά βασικό ρόλο παίζει και η Τουρκία, που προσπαθεί να παίξει με τις αντιθέσεις για να βγει κερδισμένη και που συγχρόνως συνάπτει την γνωστή συμφωνία με την ΕΕ για την επαναπροώθηση των προσφύγων. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής όσο το ΝΑΤΟ αλλά και ο ρώσικος στόλος παραμένει στο Αιγαίο. Οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν, αν ο πόλεμος δεν σταματήσει. Για αυτό παλεύουμε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους σε άσυλο, χαρτιά, στέγη και δουλειά!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Την κρισιμότητα της κατάστασης έρχεται να σηματοδοτήσει και η επίσκεψη Ομπάμα την πρώτη μέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται προκλητικά για να επικυρώσει ξανά τις σχέσεις εξάρτησης του ελληνικού κράτους, να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του στην περιοχή, ώστε να ενταθεί η παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ανατολική μεσόγειο και Μ. Ανατολή. Ταυτόχρονα έρχεται να επισφραγίσει την τήρηση και υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων στο όνομα της “ανάπτυξης και των ξένων επενδύσεων”. Με λίγα λόγια λοιπόν η επίσκεψη αυτή μόνο καλά δεν μπορεί να προμηνύει για τον λαό και τη νεολαία. Γιατί όσο κι αν κάποιοι θέλουν να διαγράψουν την ιστορική μας μνήμη και να παραμένουμε στη γωνία, γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού τόσο το 73′ όσο και σήμερα. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών της πείνας και των πολέμων δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Για αυτό τόσο στις 15 όσο και στις 17 του Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την αντιλαϊκή πολιτική και το φασισμό!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό και ήδη συζητιέται η λήψη μιας σειράς νέων μέτρων μετά και από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η δυνατότητα της ανταπεργίας (δηλαδή η απάντηση της εργοδοσίας σε απεργία με lock out), η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Και φυσικά σε όποια αντίδραση υπάρξει, τα ΜΑΤ καταστέλλουν και τρομοκρατούν με συνοπτικές διαδικασίες χέρι-χέρι με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο, που βρίσκουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική και εξαπολύουν μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο. Για τη νεολαία πιο συγκεκριμένα η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της: Τουλάχιστον ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και όσοι δουλεύουν, οι υποτιθέμενοι «προνομιούχοι», βρίσκονται σε voucher και 5μηνα. Εν ολίγοις η πλειοψηφία των νέων γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, εφόσον εργάζονται με ελαστικά ωράρια και στην καλύτερη περίπτωση με μισά ένσημα και περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον καθεστώς το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης», που ορίζει μισθολογικό διαχωρισμό για τους νέους κάτω των 25.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ-ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ

Την ίδια στιγμή έχει αναδειχθεί το ζήτημα της παροχής του «πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας» (ΠΠΔΕ), που έρχεται να προστεθεί στα βάρη που καλούμαστε να σηκώσουμε στην προσπάθειά μας να βρούμε μια δουλειά αύριο. Η αλλαγή αυτή σημαίνει ξεκάθαρα ότι κάποιος που κάνει τόσα χρόνια για να τελειώσει μια σχολή με –κατά βάση- καθηγητική επαγγελματική αποκατάσταση δε θα θεωρείται «ικανός» να διδάξει. Είναι ένα μέτρο δηλαδή που βάζει έναν ακόμα φραγμό στο δικαίωμα στην εργασία (όπως έγινε παλιότερα και με τη θεσμοθέτηση του ίδιου του ΑΣΕΠ). Το πώς θα εφαρμοστεί αυτό είναι ακόμα στον αέρα, καθώς οι επιλογές είναι πολλές για να συμπληρωθούν οι 30 πιστωτικές μονάδες που απαιτούνται για την χορήγησή του (αλλαγή προγράμματος σπουδών, αύξηση αριθμού μαθημάτων, κλπ). Ταυτόχρονα καθόλου τυχαία δεν είναι και η ανακοίνωση για την εφαρμογή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, καθώς και η συζήτηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα “πιστοποιητικά επαγγελματικής ειδίκευσης” ως προϋπόθεση για την μελλοντική εργασία. Επί της ουσίας σηματοδοτείται η περαιτέρω διάσπαση των πτυχίων μας σε σύνδεση με την χρόνια επιδίωξη του συστήματος για την εφαρμογή κύκλων σπουδών. Αυτό μας οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι χαρτιών και τίτλων, που για να τα αποκτήσουμε πρέπει να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά, ενώ ταυτόχρονα θα εντατικοποιούνται περαιτέρω οι ρυθμοί σπουδών μας. Συνεπώς η πλειοψηφία θα αποκλείεται εξαρχής και ιδιαίτερα όσοι από μας προέρχονται από κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς υπερασπιζόμαστε το ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Δε δεχόμαστε καμία αλλαγή του προγράμματος σπουδών σαν “λύση” για την εξασφάλιση της διδακτικής επάρκειας! Δεν μπαίνουμε στο μονοπάτι του διαλόγου με κανένα καθηγητή ή πρύτανη που μας διαβεβαιώνει ότι κάνει ότι περνά απ’ το χέρι του για την διασφάλιση των συμφερόντων μας. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών κόντρα στην εντατικοποίηση και τη συστημική προπαγάνδα του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη προσπάθεια περιορισμού των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, δηλαδή των δικαιωμάτων αυτών που διασφαλίζονταν σε σημαντικό βαθμό από το λαϊκό Άσυλο. Το Άσυλο, το οποίο τροφοδότησε ουσιαστικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οδήγησε στην περαιτέρω συγκρότηση των φοιτητικών μας συλλόγων, μιας και διασφαλίζει την ελευθερία πολιτικής έκφρασης πέραν του ελέγχου του κράτους. Το γεγονός λοιπόν ότι εταιρείες security έχουν αναλάβει την φύλαξη χώρων ασύλου και μια σειρά καταπατήσεων από δυνάμεις καταστολής στο παρελθόν είναι ανησυχητικό. Ανησυχία που έρχεται να ενισχύσει η περιορισμένη και μετά από έλεγχο πρόσβαση στην σχολή μας τα σαββατοκύριακα και αργότερα των 7μ.μ., έπειτα από σχετική απόφαση του τμήματος. Όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα! Υπερασπιζόμαστε το Άσυλο ως κατάκτηση τόσο του φοιτητικού όσο και του λαϊκού κινήματος, αλλά και ως μέσο για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ!

15 ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απέναντι σε όλα αυτά δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση υπάρχει απάντηση και προοπτική! Το μήνυμα και η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να μας δείχνουν το δρόμο στους αγώνες μας! Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας για σπουδές-δουλειά-ζωή! Παλεύουμε ως φοιτητές σήμερα και ως εργαζόμενοι αύριο κόντρα σε όσα φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ενάντια στο φασισμό και την κρατική τρομοκρατία. Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον διπλανό μας, είτε αυτός λέγεται συμφοιτητής, συνάδελφος και πρόσφυγας, είτε ακόμα περισσότερο αυτός λέγεται γειτονικός λαός κόντρα στους κοινούς μας εχθρούς, στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές. Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Συμμετοχή του συλλόγου στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 15,16 και 17/11 με κλειστή σχολή

Συμμετοχή του συλλόγου στην διαδήλωση στις 15/11 ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα με προσυγκέντρωση στις 17:30 στο Πολυτεχνείο

Συμμετοχή του συλλόγου στην αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική- αντιφασιστική πορεία στις 17/11

Νέα γενική συνέλευση του συλλόγου Τετάρτη 23/11 13:00 αμφ. Α13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *