Κατηγορίες
Συνέλευση

Πρόταση πάλης του Τραβέρσο για τη Γενική Συνέλευση

Φυσικό Αθήνας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εύκολα μπορούμε να πάρουμε τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι μέλει γενέσθαι. Με το «καλημέρα σας» ανακοινώθηκε ότι στην Ανάλυση 1 από φέτος θα ισχύουν τα «προαιρετικά-βοηθητικά» τεστάκια. Ένα νέο φρούτο που έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχης λογικής «προαιρετικές-βοηθητικές» προόδους, στα υποχρεωτικά τεστ και τις εργασίες των εργαστηρίων. Όλα αυτά στοχεύουν τόσο στην εντατικοποίηση των σπουδών μας, όσο και στην πειθάρχηση μας σαν προετοιμασία για τη μελλοντική μας εργασία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται φοιτητές πολλών ταχυτήτων, μιας και όσοι από εμάς εργάζονται αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία! Αλλά ακόμα και για όσους μπορούν να συμμετέχουν, η πραγματικότητα τόσο στη σχολή μας, όσο και σε άλλες σχολές είναι συγκεκριμένη: τα μαζικά κοψίματα δίνουν και παίρνουν ή ακόμα χειρότερα τα διάφορα δήθεν «προαιρετικά-βοηθητικά» γίνονται στην πορεία υποχρεωτικοί “κόφτες”. Για αυτό και εναντιωνόμαστε ξεκάθαρα σε κάθε τέτοιο ή αντίστοιχο μέτρο!

Γιατί από το μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέλουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν θα υποταχθούμε κοιτώντας μόνο τον εαυτό μας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αυτοί που θα αφήσουν να πεταχτεί έξω ο συμφοιτητής μας που δουλεύει και χάνει τα «προαιρετικά»-υποχρεωτικά μαθήματα! Διεκδικούμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στις δωρεάν σπουδές για όλους, στη δωρεάν σίτιση και στέγαση κόντρα στους ταξικούς φραγμούς!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη προσπάθεια περιορισμού των πολιτικών μας ελευθεριών και της πολιτιστικής μας έκφρασης! Από τις τοποθετήσεις του νέου προέδρου για τις συνελεύσεις και τα όργανα πάλης μας μέχρι την απαγόρευση της παρουσίας μας στη σχολή μετά τις 7 γίνεται φανερή η τάση μετατροπής του πανεπιστημίου σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με τους φοιτητές στη γωνία. Τάση που περιορίζει το Άσυλο και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν οδηγεί και σε ανοιχτές καταπατήσεις από τις δυνάμεις καταστολής.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ-ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ
Την ίδια στιγμή έχει αναδειχθεί το ζήτημα της παροχής του «πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας» (ΠΠΔΕ). Ένα μέτρο το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά και με γενικό τρόπο το 2010 ορίζοντας ότι για να συμμετάσχει κάποιος στον ΑΣΕΠ πρέπει να έχει πιστοποίηση. Στη συνέχεια το 2013 συγκεκριμενοποιήθηκε ότι η λήψη του πτυχίου δεν σημαίνει και αυτόματη λήψη του ΠΠΔΕ. Σήμερα λοιπόν τίθενται ξανά όλα αυτά που σχετίζονται με το ΠΠΔΕ και προωθούνταν τόσα χρόνια σιγά σιγά. Οι αλλαγές αυτές σημαίνουν ξεκάθαρα ότι κάποιος που κάνει τόσα χρόνια για να τελειώσει μια σχολή με –κατά βάση- καθηγητική επαγγελματική αποκατάσταση δε θα θεωρείται «ικανός» να διδάξει. Είναι ένα μέτρο δηλαδή που βάζει έναν ακόμα φραγμό στο δικαίωμα στην εργασία (όπως έγινε παλιότερα και με τη θεσμοθέτηση του ίδιου του ΑΣΕΠ). Απέναντι σε όλα αυτά εμείς υπερασπιζόμαστε το ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Δεν εφησυχάζουμε με τις μανούβρες και υποσχέσεις του υπουργείου (και καλά ότι εναντιώνεται με τον προηγούμενο νόμο) ή της κοσμητείας ΣΘΕ (δέσμευση για κατοχύρωση του ΠΠΔΕ), γιατί είναι ξεκάθαρο (και με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω) ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, ήταν, είναι και θα παραμείνει ίδια. Και αυτή είναι ότι θα σπουδάζουν ολοένα και λιγότεροι, ότι θα αποκλείονται σε μεγάλο βαθμό τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ότι όσοι θα σπουδάζουν θα αποδέχονται την εντατικοποίηση και όλη τη συστημική προπαγάνδα του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού. Μία πολιτική δηλαδή, που όσο και να θέλει η τωρινή κυβέρνηση να την παρουσιάζει διαφορετική από των προηγούμενων, είναι ίδια και απαράλλακτη και εναρμονίζεται πλήρως με τα μνημόνια, τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Μπολόνια.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Και ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στο να μπαίνουμε σε μια σχολή, να μπορούμε να την τελειώνουμε και να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον είναι ακόμα πιο αβέβαιο. Η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της (ακόμα και με κρατικές στατιστικές, που αποκρύπτουν φυσικά την ολότητα της αλήθειας): Τουλάχιστον ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και όσοι δουλεύουν, οι υποτιθέμενοι «προνομιούχοι», βρίσκονται σε voucher και 5μηνα. Εν ολίγοις η πλειοψηφία των νέων γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, εφόσον εργάζονται με ελαστικά ωράρια και στην καλύτερη περίπτωση με μισά ένσημα και περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον καθεστώς το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης», που ορίζει μισθολογικό διαχωρισμό για τους νέους κάτω των 25.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό. Μετά το νόμο που χτυπά την ασφάλιση, μετά τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων, μετά την αύξηση των φόρων και την παγίωση του ΕΝΦΙΑ έρχεται η πρόσφατη εκταμίευση της μισής δόσης από το Eurogroup, που προφανώς σηματοδοτεί νέο γύρο επίθεσης, μιας και για την άλλη μισή, αποτελεί προϋπόθεση η θεσμοθέτηση μιας σειράς νέων μέτρων για να γίνει η χώρα καλύτερο πεδίο κερδοφορίας με φτηνή εργασία και εκμετάλλευσης σε όλους τους τομείς. Μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η δυνατότητα της ανταπεργίας (δηλαδή η απάντηση της εργοδοσίας σε απεργία με lock out) και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (και άρα παραπέρα αύξηση των τιμών στα στοιχειώδη και καταστροφή του περιβάλλοντος). Και μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με «κερασάκι στην τούρτα» τα ΜΑΤ και την καταστολή σε όποιον αντιστέκεται από εργαζόμενους μέχρι συνταξιούχους. Και φυσικά όσα δεν φτάνει η καταστολή του κράτους, τα φτάνει αυτή του παρακράτους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο βρίσκουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και εξαπολύουν μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσφατος στόχος τους αποτελούν τα προσφυγόπουλα που προσπαθούν να τα αποκλείσουν από τα σχολεία. Βέβαια οι ίδιοι δεν αντέδρασαν, όταν κλείνανε εκατοντάδες σχολεία και απολύονταν εκπαιδευτικοί. Κάθε φορά που οι μαθητές ή και οι φοιτητές κινητοποιούνταν για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι ίδιοι ήταν απέναντι. Αποκρύπτουν ότι όλη αυτή η λογική της περιθωριοποίησης και της διάσπασης συμφέρει το ίδιο το κεφάλαιο που οι ίδιοι υπηρετούν, αφού θα του εξασφαλίζει φθηνά και εκμεταλλεύσιμα εργατικά χέρια που θα φοβούνται να αντιδράσουν.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Όλοι αυτοί λοιπόν που θέλουν να μετατρέψουν σε εξιλαστήριο θύμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πηγή του πραγματικού προβλήματος: τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όμως δεν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, επειδή το θέλουν. Πολύ απλά κανένας άνθρωπος δε φεύγει από το σπίτι του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (πόσο δε μάλλον όταν κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του). Όσοι έφυγαν από τον τόπο τους το έκαναν γιατί ο ιμπεριαλισμός είχε καταληστεύσει τον πλούτο της χώρας τους, καθορίζοντας ταυτόχρονα την οικονομία της. Οι ιμπεριαλιστές εγκαθιδρύουν φασιστικά καθεστώτα, ενισχύουν μορφώματα όπως ο ISIS και κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις στο όνομα της δήθεν ασφάλειας, τόσο στο πλαίσιο του ξαναμοιράσματος του κόσμου, όσο και υπό το πρίσμα των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Καμία ασφάλεια όμως δεν προσφέρουν οι βομβαρδισμοί και η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Και φυσικά όσο δεν τερματίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τόσο τα κύματα των προσφύγων θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Από την άλλη, η Ε.Ε. της «αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών» δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχει η Ε.Ε. της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων και των επενδυτών. Η Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου. Η Ε.Ε. που εφαρμόζει εξαρχής τη λογική της αποτροπής, της καταστολής και της φυσικής εξόντωσης των προσφύγων. Η Ε.Ε. της Frontex, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των κλειστών συνόρων και των φραχτών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα που συντελείται. Υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς όλη την παραπάνω πολιτική. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις συμφωνίες ΕΕ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν ένα νούμερο που πρέπει να διαχειριστεί. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού, η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποτυπώνει πως για την κυβέρνηση, το προσφυγικό είναι ένα ακόμα στοιχείο στο γεωστρατηγικό παιχνίδι εξυπηρέτησης από τη μία των δικών της βλέψεων και από την άλλη των σχέσεων εξάρτησής της από τους ιμπεριαλιστές.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Αν όλα τα παραπάνω φαίνονται «μεγάλα και βαριά» μπορούμε και παίρνουμε θάρρος από τις απεργίες των εργαζόμενων στην Γαλλία, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στην Ιταλία και όλες τις δικές μας απεργίες και κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια. Γιατί η ιστορία έχει δείξει πως όταν πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και δρούμε συλλογικά και οργανωμένα, μπορούμε όχι μόνο να κερδίσουμε νίκες, αλλά και να βάλουμε και μεγαλύτερους στόχους για δικαιώματα σε σπουδές-δουλειά-ζωή.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία συνειδητοποίησης και αγώνα ανοίγει τον δρόμο για τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις ως φοιτητές σήμερα και ως εργαζόμενοι αύριο κόντρα σε όσα φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον διπλανό μας, είτε αυτός λέγεται συμφοιτητής, συνάδελφος και πρόσφυγας, είτε ακόμα περισσότερο αυτός λέγεται γειτονικός λαός κόντρα στους κοινούς μας εχθρούς, στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο μάθημα της Ανάλυσης 1

Συμμετοχή του συλλόγου στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 20/10 στις 6:00 στα Προπύλαια

Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26/10, 13:00, Αμφ Ίππαρχος

 


Γεωλογικό Αθήνας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εύκολα μπορούμε να πάρουμε τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι μέλει γενέσθαι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η καθημερινότητα μας ολοένα και χειροτερεύει. Πιο συγκεκριμένα έχουμε αύξηση των ωρών διδασκαλίας, περισσότερα εργαστήρια, εργασίες και υποχρεωτικές παρουσίες και φυσικά τα τεστάκια -τις λεγόμενες προόδους – που είναι πλέον δεδομένα σε μια σειρά μαθημάτων της σχολής. Ήδη από το πρώτο έτος ξεκινάνε οι “ προαιρετικές” πρόοδοι σε μαθήματα όπως η Εισαγωγή στη Γεωλογία και η Μακροπαλαιοντολογία, όπου για να περάσουμε πρέπει να γράψουμε πάνω από 4 και στις 2 προόδους του κάθε μαθήματος (κατά μέσο όρο 5) προκειμένου να αποφύγουμε τις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε στη διπλάσια ύλη. Και φυσικά μην ξεχνάμε τις αλυσίδες στα εργαστήρια, που καθυστερούν τις σπουδές μας κατά ένα χρόνο τουλάχιστον, αν μας πιάσει έστω και μία από αυτές! Ιδιαίτερα στα εργαστήρια του τομέα Τεκτονικής τα τελευταία χρόνια το ζήτημα των αλυσίδων έχει πάρει άλλη διάσταση με τις ανακοινώσεις του υπεύθυνου του Τομέα να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ενδεικτικά η ανακοίνωση για την εγγραφή στα εργαστήρια έλεγε ότι δεν υπάρχει αλυσίδα μεταξύ των εργαστηρίων, αλλά ότι όποιος κοπεί σε προόδους και εξεταστική, πρέπει να επαναλάβει το εργαστήριο και δεν μπορεί να παρακολουθήσει εκείνο του επόμενου έτους! Επί της ουσίας η αλυσίδες μια χαρά συνεχίζουν να υπάρχουν άσχετα από το τι λένε οι καθηγητές προσχηματικά και λόγω των κινητοποιήσεων μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όλα τα παραπάνω στοχεύουν τόσο στην εντατικοποίηση των σπουδών μας, όσο και στην πειθάρχηση μας σαν προετοιμασία για τη μελλοντική μας εργασία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται φοιτητές πολλών ταχυτήτων, μιας και όσοι από εμάς εργάζονται δυσκολεύονται ουσιαστικά να παρακολουθήσουν τη σχολή! Αλλά ακόμα και για όσους μπορούν να συμμετέχουν κανονικά, η πραγματικότητα τόσο στη σχολή μας, όσο και σε άλλες σχολές είναι συγκεκριμένη: τα μαζικά κοψίματα δίνουν και παίρνουν ή ακόμα χειρότερα τα διάφορα δήθεν «προαιρετικά-βοηθητικά» γίνονται στην πορεία υποχρεωτικοί “κόφτες”. Για αυτό και εναντιωνόμαστε ξεκάθαρα σε κάθε τέτοιο ή αντίστοιχο μέτρο! Απαιτούμε την οριστική κατάργηση των αλυσίδων σε μαθήματα και εργαστήρια!

Γιατί από το μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέλουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν θα υποταχθούμε κοιτώντας μόνο τον εαυτό μας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αυτοί που θα αφήσουν να πεταχτεί έξω ο συμφοιτητής μας που δουλεύει και χάνει τα «προαιρετικά»-υποχρεωτικά μαθήματα! Διεκδικούμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στις δωρεάν σπουδές για όλους, στη δωρεάν σίτιση και στέγαση κόντρα στους ταξικούς φραγμούς! Γιατί ξέρουμε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, ήταν, είναι και θα παραμείνει ίδια. Και αυτή είναι ότι θα σπουδάζουν ολοένα και λιγότεροι, ότι θα αποκλείονται σε μεγάλο βαθμό τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ότι όσοι θα σπουδάζουν θα αποδέχονται την εντατικοποίηση και όλη τη συστημική προπαγάνδα του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού. Μία πολιτική δηλαδή, που όσο και να θέλει η τωρινή κυβέρνηση να την παρουσιάζει διαφορετική από των προηγούμενων, είναι ίδια και απαράλλακτη και εναρμονίζεται πλήρως με τα μνημόνια, τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Μπολόνια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη προσπάθεια περιορισμού των πολιτικών μας ελευθεριών και της πολιτιστικής μας έκφρασης! Από τις τοποθετήσεις των προέδρων των σχολών για τις συνελεύσεις και τα όργανα πάλης μας μέχρι την απαγόρευση της παρουσίας μας στις σχολές μετά τις 7 γίνεται φανερή η τάση μετατροπής του πανεπιστημίου σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με τους φοιτητές στη γωνία. Τάση που περιορίζει το Άσυλο και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν οδηγεί και σε ανοιχτές καταπατήσεις από τις δυνάμεις καταστολής.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Και ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στο να μπαίνουμε σε μια σχολή, να μπορούμε να την τελειώνουμε και να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον είναι ακόμα πιο αβέβαιο. Η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της (ακόμα και με κρατικές στατιστικές, που αποκρύπτουν φυσικά την ολότητα της αλήθειας): Τουλάχιστον ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και όσοι δουλεύουν, οι υποτιθέμενοι «προνομιούχοι», βρίσκονται σε voucher και 5μηνα. Εν ολίγοις η πλειοψηφία των νέων γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, εφόσον εργάζονται με ελαστικά ωράρια και στην καλύτερη περίπτωση με μισά ένσημα και περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον καθεστώς το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης», που ορίζει μισθολογικό διαχωρισμό για τους νέους κάτω των 25.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό. Μετά το νόμο που χτυπά την ασφάλιση, μετά τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων, μετά την αύξηση των φόρων και την παγίωση του ΕΝΦΙΑ έρχεται η πρόσφατη εκταμίευση της μισής δόσης από το Eurogroup, που προφανώς σηματοδοτεί νέο γύρο επίθεσης, μιας και για την άλλη μισή, αποτελεί προϋπόθεση η θεσμοθέτηση μιας σειράς νέων μέτρων για να γίνει η χώρα καλύτερο πεδίο κερδοφορίας με φτηνή εργασία και εκμετάλλευσης σε όλους τους τομείς. Μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του 13ου-14ου

μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η δυνατότητα της ανταπεργίας (δηλαδή η απάντηση της εργοδοσίας σε απεργία με lock out) και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (και άρα παραπέρα αύξηση των τιμών στα στοιχειώδη και καταστροφή του περιβάλλοντος). Και μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με «κερασάκι στην τούρτα» τα ΜΑΤ και την καταστολή σε όποιον αντιστέκεται από εργαζόμενους μέχρι συνταξιούχους. Και φυσικά όσα δεν φτάνει η καταστολή του κράτους, τα φτάνει αυτή του παρακράτους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο βρίσκουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και εξαπολύουν μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσφατος στόχος τους αποτελούν τα προσφυγόπουλα που προσπαθούν να τα αποκλείσουν από τα σχολεία. Βέβαια οι ίδιοι δεν αντέδρασαν, όταν κλείνανε εκατοντάδες σχολεία και απολύονταν εκπαιδευτικοί. Κάθε φορά που οι μαθητές ή και οι φοιτητές κινητοποιούνταν για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι ίδιοι ήταν απέναντι. Αποκρύπτουν ότι όλη αυτή η λογική της περιθωριοποίησης και της διάσπασης συμφέρει το ίδιο το κεφάλαιο που οι ίδιοι υπηρετούν, αφού θα του εξασφαλίζει φθηνά και εκμεταλλεύσιμα εργατικά χέρια που θα φοβούνται να αντιδράσουν.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Όλοι αυτοί λοιπόν που θέλουν να μετατρέψουν σε εξιλαστήριο θύμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πηγή του πραγματικού προβλήματος: τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όμως δεν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, επειδή το θέλουν. Πολύ απλά κανένας άνθρωπος δε φεύγει από το σπίτι του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (πόσο δε μάλλον όταν κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του). Όσοι έφυγαν από τον τόπο τους το έκαναν γιατί ο ιμπεριαλισμός είχε καταληστεύσει τον πλούτο της χώρας τους, καθορίζοντας ταυτόχρονα την οικονομία της. Οι ιμπεριαλιστές εγκαθιδρύουν φασιστικά καθεστώτα, ενισχύουν μορφώματα όπως ο ISIS και κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις στο όνομα της δήθεν ασφάλειας, τόσο στο πλαίσιο του ξαναμοιράσματος του κόσμου, όσο και υπό το πρίσμα των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Καμία ασφάλεια όμως δεν προσφέρουν οι βομβαρδισμοί και η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Και φυσικά όσο δεν τερματίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τόσο τα κύματα των προσφύγων θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Από την άλλη, η Ε.Ε. της «αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών» δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχει η Ε.Ε. της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων και των επενδυτών. Η Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου. Η Ε.Ε. που εφαρμόζει εξαρχής τη λογική της αποτροπής, της καταστολής και της φυσικής εξόντωσης των προσφύγων. Η Ε.Ε. της Frontex, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των κλειστών συνόρων και των φραχτών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα που συντελείται. Υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς όλη την παραπάνω πολιτική. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις συμφωνίες ΕΕ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν ένα νούμερο που πρέπει να διαχειριστεί. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού, η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποτυπώνει πως για την κυβέρνηση, το προσφυγικό είναι ένα ακόμα στοιχείο στο γεωστρατηγικό παιχνίδι εξυπηρέτησης από τη μία των δικών της βλέψεων και από την άλλη των σχέσεων εξάρτησής της από τους ιμπεριαλιστές.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αν όλα τα παραπάνω φαίνονται «μεγάλα και βαριά» μπορούμε και παίρνουμε θάρρος από τις απεργίες των εργαζόμενων στην Γαλλία, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στην Ιταλία και όλες τις δικές μας απεργίες και κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια. Γιατί η ιστορία έχει δείξει πως όταν πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και δρούμε συλλογικά και οργανωμένα, μπορούμε όχι μόνο να κερδίσουμε νίκες, αλλά και να βάλουμε και μεγαλύτερους στόχους για δικαιώματα σε σπουδές-δουλειά-ζωή.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία συνειδητοποίησης και αγώνα ανοίγει τον δρόμο για τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις ως φοιτητές σήμερα και ως εργαζόμενοι αύριο κόντρα σε όσα φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον διπλανό μας, είτε αυτός λέγεται συμφοιτητής, συνάδελφος και πρόσφυγας, είτε ακόμα περισσότερο αυτός λέγεται γειτονικός λαός κόντρα στους κοινούς μας εχθρούς, στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Κινητοποίηση του Συλλόγου την Τρίτη 25/10, 12:00 στον πρόεδρο της σχολής για το θέμα των αλυσίδων

Συμμετοχή του συλλόγου στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 20/10 στις 6:00 στα Προπύλαια

Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26/10, 13:00, Α13


ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εύκολα μπορούμε να πάρουμε τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι μέλει γενέσθαι. Για ακόμα μια φορά τα υπεράριθμα τμήματα δίνουν και παίρνουν ενώ και η κατάσταση σε εργαστήρια και θεωρίες είναι ενδεικτική. Τεστ-πρόοδοι, φόρτος εργασιών, παρουσίες σε θεωρίες και ασκήσεις πράξεις δημιουργούν μια κατάσταση που θυμίζει όλο και περισσότερο σαν συνέχεια της τρίτης λυκείου παρά πανεπιστήμιο. Όλα αυτά στοχεύουν τόσο στην εντατικοποίηση των σπουδών μας, όσο και στην πειθάρχηση μας σαν προετοιμασία για τη μελλοντική μας εργασία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται φοιτητές πολλών ταχυτήτων, μιας και όσοι από εμάς εργάζονται αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία! Αλλά ακόμα και για όσους μπορούν να συμμετέχουν, η πραγματικότητα τόσο στη σχολή μας, όσο και σε άλλες σχολές είναι συγκεκριμένη: τα μαζικά κοψίματα έχουν γίνει καθεστώς ή ακόμα χειρότερα τα διάφορα δήθεν «προαιρετικά-μπόνους» τεστ γίνονται στην πορεία υποχρεωτικοί “κόφτες” που αποκλείουν ακόμα και από την εξεταστική, εξάλλου και στα μαθήματα που σήμερα οι πρόοδοι είναι υποχρεωτικοί σαν προαιρετικοί ξεκίνησαν. Ενώ τέλος υπάρχουν και οι αλυσίδες που συμπληρώνουν το παζλ του φιλτραρίσματος των φοιτητών που μπαίνουν με αυτούς που παίρνουν πτυχίο. Για αυτό και εναντιωνόμαστε ξεκάθαρα σε κάθε τέτοιο ή αντίστοιχο μέτρο!

Γιατί από το μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέλουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν θα υποταχθούμε κοιτώντας μόνο τον εαυτό μας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αυτοί που θα αφήσουν να πεταχτεί έξω ο συμφοιτητής μας που δουλεύει και χάνει τα «προαιρετικά»-υποχρεωτικά μαθήματα! Διεκδικούμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στις δωρεάν σπουδές για όλους, στη δωρεάν σίτιση και στέγαση κόντρα στους ταξικούς φραγμούς!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη προσπάθεια περιορισμού των πολιτικών μας ελευθεριών και της πολιτιστικής μας έκφρασης! Από το συνολικό χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην κοινωνία με ΜΑΤ, δίκες και καταστολή μέχρι τον περιορισμό της πρόσβασης στην σχολή τα σαββατοκύριακα γίνεται φανερή η τάση μετατροπής του πανεπιστημίου σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με τους φοιτητές στη γωνία. Τάση που περιορίζει το Άσυλο και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν οδηγεί και σε ανοιχτές καταπατήσεις από τις δυνάμεις καταστολής.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ

Την στιγμή που οι όροι σπουδών μας δυσκολεύουν συνολικά. Την στιγμή που ακόμα και τα στοιχειώδη μέσα στο ΤΕΙ, η ύπαρξη επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύψει το πλήθος των φοιτητών αμφισβητείται χρόνο με τον χρόνο, οι πρόεδροι στην σύνοδό τους για άλλη μια φορά τάζουν λαγούς με πετραχήλια, παίζοντας το χαρτί της ονοματοποίησης, με των αλλαγή του ονόματος των ΤΕΙ σε «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών». Φαίνεται πως σε σύμπλευση με το υπουργείο όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των φοιτητών, αντίθετα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι. Γιατί το τελευταίο που έχουμε ανάγκη αυτή την στιγμή είναι ένα πιο «ψαγμένο» όνομα που από κάτω θα κρύβει όλη την σαπίλα που βιώνουμε τόσα χρόνια. Αντίθετα και η ίδια η ανωτατοποίηση αποτελεί μια αντιδραστική διαδικασία που δυσχεραίνει τους όρους σπουδών μέσω της εντατικοποίηση, ενώ από την άλλη δεν απαντάει στο βασικό ζήτημα που είναι η διεκδίκηση πτυχίων με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτά που θα μας εξασφαλίζουν αύριο δουλειά. Είναι φανερό πως η πολιτική που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, ήταν, είναι και θα παραμείνει ίδια. Και αυτή είναι ότι θα σπουδάζουν ολοένα και λιγότεροι, ότι θα αποκλείονται σε μεγάλο βαθμό τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ότι όσοι θα σπουδάζουν θα αποδέχονται την εντατικοποίηση και όλη τη συστημική προπαγάνδα του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού. Μία πολιτική δηλαδή, που όσο και να θέλει η τωρινή κυβέρνηση να την παρουσιάζει διαφορετική από των προηγούμενων, είναι ίδια και απαράλλακτη και εναρμονίζεται πλήρως με τα μνημόνια, τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Μπολόνια. Εξάλλου υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης με την υπογραφή του τελευταίου μνημονίου πως θα φέρει ένα νομοσχέδιο που θα εναρμονίζεται με της παραπάνω κατευθύνσεις, ένα νομοσχέδιο που θα πρέπει να το περιμένουμε και να προετοιμαζόμαστε.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Και ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στο να μπαίνουμε σε μια σχολή, να μπορούμε να την τελειώνουμε και να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον είναι ακόμα πιο αβέβαιο. Η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της (ακόμα και με κρατικές στατιστικές, που αποκρύπτουν φυσικά την ολότητα της αλήθειας): Τουλάχιστον ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και όσοι δουλεύουν, οι υποτιθέμενοι «προνομιούχοι», βρίσκονται σε voucher και 5μηνα. Εν ολίγοις η πλειοψηφία των νέων γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, εφόσον εργάζονται με ελαστικά ωράρια και στην καλύτερη περίπτωση με μισά ένσημα και περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον καθεστώς το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης», που ορίζει μισθολογικό διαχωρισμό για τους νέους κάτω των 25. Τέλος έχει προκύψει και ένα καινούριο φρούτο, η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας (που έτσι και αλλιώς δεν το έπαιρναν όλοι) σε επιδότηση στους εργοδότες για να δουλεύουμε τζάμπα.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό. Μετά το νόμο που χτυπά την ασφάλιση, μετά τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων, μετά την αύξηση των φόρων και την παγίωση του ΕΝΦΙΑ έρχεται η πρόσφατη εκταμίευση της μισής δόσης από το Eurogroup, που προφανώς σηματοδοτεί νέο γύρο επίθεσης, μιας και για την άλλη μισή, αποτελεί προϋπόθεση η θεσμοθέτηση μιας σειράς νέων μέτρων για να γίνει η χώρα καλύτερο πεδίο κερδοφορίας με φτηνή εργασία και εκμετάλλευσης σε όλους τους τομείς. Μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η δυνατότητα της ανταπεργίας (δηλαδή η απάντηση της εργοδοσίας σε απεργία με lock out) και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (και άρα παραπέρα αύξηση των τιμών στα στοιχειώδη και καταστροφή του περιβάλλοντος). Και μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με «κερασάκι στην τούρτα» τα ΜΑΤ και την καταστολή σε όποιον αντιστέκεται από εργαζόμενους μέχρι συνταξιούχους. Και φυσικά όσα δεν φτάνει η καταστολή του κράτους, τα φτάνει αυτή του παρακράτους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο βρίσκουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και εξαπολύουν μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσφατος στόχος τους αποτελούν τα προσφυγόπουλα που προσπαθούν να τα αποκλείσουν από τα σχολεία. Βέβαια οι ίδιοι δεν αντέδρασαν, όταν κλείνανε εκατοντάδες σχολεία και απολύονταν εκπαιδευτικοί. Κάθε φορά που οι μαθητές ή και οι φοιτητές κινητοποιούνταν για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι ίδιοι ήταν απέναντι. Αποκρύπτουν ότι όλη αυτή η λογική της περιθωριοποίησης και της διάσπασης συμφέρει το ίδιο το κεφάλαιο που οι ίδιοι υπηρετούν, αφού θα του εξασφαλίζει φθηνά και εκμεταλλεύσιμα εργατικά χέρια που θα φοβούνται να αντιδράσουν.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Όλοι αυτοί λοιπόν που θέλουν να μετατρέψουν σε εξιλαστήριο θύμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πηγή του πραγματικού προβλήματος: τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όμως δεν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, επειδή το θέλουν. Πολύ απλά κανένας άνθρωπος δε φεύγει από το σπίτι του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (πόσο δε μάλλον όταν κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του). Όσοι έφυγαν από τον τόπο τους το έκαναν γιατί ο ιμπεριαλισμός είχε καταληστεύσει τον πλούτο της χώρας τους, καθορίζοντας ταυτόχρονα την οικονομία της. Οι ιμπεριαλιστές εγκαθιδρύουν φασιστικά καθεστώτα, ενισχύουν μορφώματα όπως ο ISIS και κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις στο όνομα της δήθεν ασφάλειας, τόσο στο πλαίσιο του ξαναμοιράσματος του κόσμου, όσο και υπό το πρίσμα των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Καμία ασφάλεια όμως δεν προσφέρουν οι βομβαρδισμοί και η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Και φυσικά όσο δεν τερματίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τόσο τα κύματα των προσφύγων θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Από την άλλη, η Ε.Ε. της «αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών» δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχει η Ε.Ε. της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων και των επενδυτών. Η Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου. Η Ε.Ε. που εφαρμόζει εξαρχής τη λογική της αποτροπής, της καταστολής και της φυσικής εξόντωσης των προσφύγων. Η Ε.Ε. της Frontex, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των κλειστών συνόρων και των φραχτών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα που συντελείται. Υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς όλη την παραπάνω πολιτική. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις συμφωνίες ΕΕ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν ένα νούμερο που πρέπει να διαχειριστεί. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού, η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποτυπώνει πως για την κυβέρνηση, το προσφυγικό είναι ένα ακόμα στοιχείο στο γεωστρατηγικό παιχνίδι εξυπηρέτησης από τη μία των δικών της βλέψεων και από την άλλη των σχέσεων εξάρτησής της από τους ιμπεριαλιστές.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αν όλα τα παραπάνω φαίνονται «μεγάλα και βαριά» μπορούμε και παίρνουμε θάρρος από τις απεργίες των εργαζόμενων στην Γαλλία, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στην Ιταλία και όλες τις δικές μας απεργίες και κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια. Γιατί η ιστορία έχει δείξει πως όταν πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και δρούμε συλλογικά και οργανωμένα, μπορούμε όχι μόνο να κερδίσουμε νίκες, αλλά και να βάλουμε και μεγαλύτερους στόχους για δικαιώματα σε σπουδές-δουλειά-ζωή.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία συνειδητοποίησης και αγώνα ανοίγει τον δρόμο για τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις ως φοιτητές σήμερα και ως εργαζόμενοι αύριο κόντρα σε όσα φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον διπλανό μας, είτε αυτός λέγεται συμφοιτητής, συνάδελφος και πρόσφυγας, είτε ακόμα περισσότερο αυτός λέγεται γειτονικός λαός κόντρα στους κοινούς μας εχθρούς, στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Κινητοποίηση στην διοίκηση για τα ζητήματα της σχολής, εργαστήρια, θεωρίες κλπ την Τρίτη 25/10 στις 12:00

Συμμετοχή του συλλόγου στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 20/10 στις 6:00 μμ στα Προπύλαια

Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26/10, 13:00, Αμφ. Χατζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *