Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Αντιφασισμός Ιμπεριαλισμός Καλέσματα

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών ενάντια σε ΠΟΛΕΜΟ,ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 

Την στιγμή που η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, φαίνεται πως οι απαντήσεις που δεν μπορούν να βρεθούν στο πεδίο της οικονομίας, αναζητούν διέξοδο στις ολοένα εντεινόμενες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης σήμερα (και ιδιαίτερα ΗΠΑ,ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ) φαίνεται να είναι η περιοχή της μέσης ανατολής αλλά και της νοτιοανατολικής μεσογείου συνακόλουθα, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο μείγμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις και πιο γενικευμένες συγκρούσεις. 

Παράλληλα, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου οι παρεμβάσεις του ιμπεριαλισμού διαπλέκονται με τις στρατηγικές βλέψεις και τους προϋπάρχοντες τυχοδιωκτισμούς των εθνικών αστικών τάξεων που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στην περιοχή μας. Στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται το στήσιμο του εθνικιστικού “τέρατος”, όπως το ζήσαμε σε έξαρση με αφορμή το Μακεδονικό. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις και οι τυχοδιωκτισμοί με επίκεντρο το Αιγαίο που απειλούν να παρασύρουν τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας σε εθνικιστικό αλληλοσπαραγμό έως και πολεμικό επεισόδιο . 

Οι επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής ,υπό το πρίσμα της πολεμικής απειλής, δεν μπορούν να παραβλέπονται, την στιγμή που ο πόλεμος στην Συρία εξελίσσεται με αμείωτη ένταση, αλλά επιτάσσουν την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις, ανασύνταξη και αναδιοργάνωση του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος στην χώρα μας. 

Πάνω σ’ αυτή την αναγκαιότητα, το Τραβέρσο συμμετέχει και καλεί στη διαδήλωση με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιεθνικιστικό περιεχόμενο το Σάββατο 17/3 με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *