Κατηγορίες
Εργασιακά

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον εργαζόμενο ΠΦ

Το Tραβέρσο εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα του εργαζομένου ΠΦ, καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

Η περίπτωση του εργαζόμενου ΠΦ δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του εμπορίου, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας των 400€, τα ωράρια λάστιχο και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους. Την ίδια στιγμή που ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο βρίσκεται στα σκαριά, η εργοδοσία ήδη οχυρώνεται απέναντι στους εργαζόμενους. Η επέκταση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζί με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και το κατρακύλισμα του μισθού και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, έχει δώσει στους εργοδότες μας τον απαιτούμενο “αέρα”. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να σταθούν ατομικά απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα μέσα από τον ατομικό δρόμο. Κάθε απόλυση, κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, κάθε αυθαιρεσία είναι εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον!

Μάλιστα, αφού ο εν λόγω εργαζόμενος απειλήθηκε τηλεφωνικά για να μην κάνει καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ, η εργοδοσία της NAIL STATION ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς εκτός των άλλων υπέβαλλε αγωγή κατά του ΠΦ για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς τους και συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 120.000 ευρώ η τωρινή ιδιοκτήτρια, 90.000 ευρώ ο σύζυγός της και παλαιότερος ιδιοκτήτης, και 3.500 ευρώ κάθε φορά που θα υπάρχει νέα “προσβολή” που τάχα θα τους “δυσφημεί”. Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι εξετάζεται και η περίπτωση να κινηθούν νομικά εναντίον των υπευθύνων του site της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας. Τέτοια είναι η παράκρουση των ιθυνόντων της επιχείρησης που επιχειρούν να φιμώσουν και να εκδιώξουν κάθε πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης.

Δεν θα ανεχτούμε να μας σέρνουν αγωγές και να μας απειλούν αυτοί που μοιράζουν ψίχουλα ενώ ζουν από τον μόχθο μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του εργαζόμενου ΠΦ που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και καλούμε όλα τα σωματεία/συλλογικότητες/συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη. Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί! Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Απαιτούμε :
την άμεση απόσυρση της αγωγής της εργοδοσίας στον εργαζόμενο
την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων καθώς και αποζημίωση
όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή
σεβασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

 

Το Τραβέρσο στηρίζει και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας , την Τετάρτη 2/11, στις 09:00 το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *