Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος! Να υπερασπιστούμε το τριήμερο του Πολυτεχνείου,να αποτρέψουμε την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του Ασύλου!

Το Τραβέρσο καταγγέλλει τον αποκλεισμό του Κάτω Πολυτεχνείου από  ομάδα ατόμων από τις  πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Μερικές από τις δράσεις αυτής της ομάδας αποτελούν οι τραμπουκισμοί σε διερχόμενους, το σταμπάρισμα και το face control όσων ζητούν να εισέλθουν στο χώρο, η άρνηση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, καθώς και η αναζήτηση …τροφής, τσιγάρων και πολεμοφοδίων διαδικτυακά. Δείγμα της “εξεγερσιακής” τους αθλιότητας ήταν και το διώξιμο παιδιών δημοτικού και των  εκπαιδευτικών που τα συνόδευαν.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν τα κείμενα που βγαίνουν από την εν λόγω “κατάληψη” την οποία επιχειρούν να ντύσουν πολιτικά με μπόλικη αντι-αριστερή και αντικομμουνιστική ρητορεία η οποία παραπέμπει σε κάθε αντιδραστικό, φιλελεύθερο, φασιστικό μόρφωμα που υπάρχει. Από ανακοίνωση σε ανακοίνωση αποκαλύπτεται  η πραγματική στόχευση αυτής της κίνησης, που δεν είναι άλλη από το σαμποτάρισμα του τριημέρου του Πολυτεχνείου, την απομαζικοποίηση του και τον αποκλεισμό αριστερών και αναρχικών πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που πλαισιώνουν το Πολυτεχνείο, από τον χώρο του Ασύλου.

Χωρίς να θέλουμε να αναλωθούμε σε προβοκατορολογία, ως Τραβέρσο θεωρούμε ότι η κατάσταση που διαμόρφωσε η δράση των εν λόγω ομάδων/”εξεγερμένων”  /”καταληψιών” (κτλ.) από τη μία βολεύει μια χαρά την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς καθώς τους συμφέρει να αναπαράγεται αυτή η σαπίλα, και από την άλλη χαροποιεί τον κάθε φασίστα υμνητή της χούντας και αμφισβητητή των νεκρών του πολυτεχνείου που τρίβει τα χέρια του τέτοιες στιγμές.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί πολύ σοβαρή πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του κινήματος, της νεολαίας και εκείνου του κόσμου που ονειρεύεται και παλεύει για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον με δικαιώματα εργασιακά και δημοκρατικά. Παράλληλα, θέτει αναβαθμισμένα ερωτήματα και προ των ευθυνών της κάθε πραγματικά δημοκρατική και προοδευτική φωνή ,τις πολιτικές οργανώσεις που τάσσονται δηλαδή με το κίνημα, και τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να απομονώσουν αυτά τα καρκινώματα και να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους στον χώρο του Ασύλου απέναντι σε κρατική καταστολή και παρακρατικού τύπου πρακτικές  που στρέφονται ενάντια στο κίνημα και τις κατακτήσεις του. Καθόλου τυχαία επίσης δεν είναι η συγκυρία που επιλέγονται τέτοιες ενέργειες, όπως οι εντεινόμενες επιθέσεις  στα τριήμερα του Πολυτεχνείου, σε οργανώσεις ,συλλογικότητες ή άτομα του ταξικού και πολιτικού κινήματος ,σε γραφεία οργανώσεων, ακόμη και σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι  εκλογές των φοιτητικών συλλόγων . Καιρό τώρα τα ΜΜΕ, κράτος και παρακράτος λυσσάνε με τα Εξάρχεια και το Άσυλο καθαυτό (που καταπατάται ανελλιπώς με την πάγια τακτική των lock out) στρώνοντας το έδαφος για την όξυνση της καταστολής και της φασιστικοποίησης. Είναι γεγονός ότι ο αποκλεισμός του πολυτεχνείου από αυτές τις ομάδες και η εξώθηση του κόσμου λειαίνει αυτό το έδαφος για μία καταπάτηση του Ασύλου από εισαγγελείς, συγκλήτους και ΜΑΤ, στιγματίζοντας και αμαυρώνοντας όχι απλά την φετινή  επέτειο αλλά και το ίδιο το ιστορικό γεγονός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που κατοχύρωσε τις ελευθερίες και το κοινωνικό και πολιτικό Άσυλο.

Να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Ασύλου και των ελευθεριών ενάντια στην καταστολή!
Να τιμήσουμε φέτος το Πολυτεχνείο όπως πραγματικά του αρμόζει.

Τετάρτη, 15/11/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *